18 września 2011

Warzywny stir fry




    Składniki:
  • 2 cebule
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 pomidory
  • 2 laski selera naciowego
  • kiełki
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

  • Cebule i papryki kroimy w cienkie plastry.
  • Seler naciowy i marchewki trzemy na tarce.
  • Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.
  • Wrzucamy na rozgrzaną patelnie paprykę, marchewkę i seler. Podsmażamy. 
  •  Kolejno dodajemy cebulę, pomidory i kiełki. Dodajemy sos sojowy i czosnek. Mieszamy co chwilę. 
  • Smażyć około 10 minut az do momentu uzyskania odpowiedniej miekkosci warzyw. 
Świetnie smakuje z kuskusem i wędzonym łososiem :)

9 komentarze:

Anonimowy pisze...

Uwielbiam to danie, ale z łososiem jeszcze go nie łączyłam. Dobry pomysł :)

slyvvia pisze...

Szybkie, sycące i bardzo smaczne :D

Panna L pisze...

Taka szybka "sałatka" do obiadu.. pyszne :)
Pozdrawiam serdecznie :)

Anonimowy pisze...

Bardzo fajne danie. Pewnie skusiłabym się na takie połączenie z wędzonym łososiem. Pyszne! :)

Kasia pisze...

Mmmm... Robi wrażenie :)

kikimora pisze...

Bardzo zachęcające :)

Asia pisze...

Zawsze bałam się uzywac sosu sojowego, ze będzie za słone, ale Twoje warzywa wygladają bardzo apetycznie, następnym razem spróbuję ciut bardziej poszaleć z sosem sojowym :)

Kaś pisze...

pysznie wygląda i z pewnością tak smakuje. tylko chyba jestem zbyt wielkim leniem by to wszystko tak drobno pokroić :)

burczymiwbrzuchu pisze...

Bardzo lubię stir-fry, a z łososiem to już w ogóle!:)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More