- 2 cebule
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 2 pomidory
- 2 laski selera naciowego
- kiełki
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- Sól i pieprz
- Cebule i papryki kroimy w cienkie plastry.
- Seler naciowy i marchewki trzemy na tarce.
- Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.
- Wrzucamy na rozgrzaną patelnie paprykę, marchewkę i seler. Podsmażamy.
- Kolejno dodajemy cebulę, pomidory i kiełki. Dodajemy sos sojowy i czosnek. Mieszamy co chwilę.
- Smażyć około 10 minut az do momentu uzyskania odpowiedniej miekkosci warzyw.
Składniki:
Świetnie smakuje z kuskusem i wędzonym łososiem :)
9 komentarze:
Uwielbiam to danie, ale z łososiem jeszcze go nie łączyłam. Dobry pomysł :)
Szybkie, sycące i bardzo smaczne :D
Taka szybka "sałatka" do obiadu.. pyszne :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Bardzo fajne danie. Pewnie skusiłabym się na takie połączenie z wędzonym łososiem. Pyszne! :)
Mmmm... Robi wrażenie :)
Bardzo zachęcające :)
Zawsze bałam się uzywac sosu sojowego, ze będzie za słone, ale Twoje warzywa wygladają bardzo apetycznie, następnym razem spróbuję ciut bardziej poszaleć z sosem sojowym :)
pysznie wygląda i z pewnością tak smakuje. tylko chyba jestem zbyt wielkim leniem by to wszystko tak drobno pokroić :)
Bardzo lubię stir-fry, a z łososiem to już w ogóle!:)
Prześlij komentarz