Składniki:
- szklanka migdałów
- szklanka orzechów ziemnych
- szklanka orzechów laskowych,
- 3 łyżki oleju(np. roślinnego)
- 1 łyżeczki miodu
Wszystko włożyć do malaksera i zmielić jak najdrobniej się da. Dodajemy olej i miód i ponownie mieszamy.
20 komentarze:
Wspaniały przepis!!!
Już czuję ten smak...mniam:)
Uwielbiam masło orzechowe! W wersji migdałowej też musi być super :)
Pyszności. uwielbiam wszystkie masła orzechowe :D
Nie no wszystko pięknie, ładnie, ale przecież ja bym taką pastę natychmiast całą zjadła!:)
już czuję że to uwielbiam!!:)))
Wow! Wersja z migdałami zdecydowanie kusi :)
Mniam, wszystko co migdałowe musi być pyszne!
mistrzostwo świata! ;)
Mniaaam! Co za pysznosci:-)
To muuusi być pyszne! I na pewno skorzystam z przepisu.. :)
Mniam!
Pozdrawiam cieplutko <3
Jeszcze nie robiłam masła orzechowego z dodatkiem orzechów laskowych, chętnie kiedyś spróbuję. :)
Chyba użyłaś tutaj orzechów obranych ze skórki?
Świetna alternatywa dla tych sklepowych glutaminianów sodu i innych ulepszaczy !
# Kikimora- Orzechy bez skórki :) Dzięki temu nie było żadnej goryczki, która czasem jest spowodowana obecnością skórki orzechów :)
a to ciekawostka! fajnie wygląda i wydaje się być frykasem nad frykasy!
pozdrawiam
Monika
Muszę Ci szczerze powiedzieć, że kiedy zobaczyłam ten post mój mózg automatycznie przerobił go na "migdałowe CIASTO orzechowe", otwieram patrzę... i miska. mąki w składzie nie ma. ponownie czytam tytuł i tak... ewidentnie masło. ;D
musi być naprawdę świetne, stwierdzam jako fanka wszystkich słodkich smarowideł. ;)
# Papaya - masz zdecydowaną rację :) Jest to wersja w pełni naturalna i zdrowa ;) I przy okazji bardzo smaczna!
# Słodkosłona- Ja już myślę nad wykorzystaniem tego "masła" do wypieków ciasteczek :) Więc jak tylko stworze przepis to na pewno się nim podzielę :)
Superpomysł na masło wielo-orzechowe :)
pyszne!
Świetne to masło i widzimy dla niego sporo pysznych zastosowań!
exipure results reviews Adamsvale
Prześlij komentarz