9 lipca 2011

Migdałowe masło orzechowe


Składniki:
- szklanka migdałów 
- szklanka orzechów ziemnych
- szklanka orzechów laskowych,
- 3  łyżki oleju(np. roślinnego)
- 1 łyżeczki miodu


Wszystko włożyć do malaksera i zmielić jak najdrobniej się da. Dodajemy olej i miód i ponownie mieszamy.
-

19 komentarze:

Trzcinowisko pisze...

Wspaniały przepis!!!
Już czuję ten smak...mniam:)

pe.es pisze...

Uwielbiam masło orzechowe! W wersji migdałowej też musi być super :)

slyvvia pisze...

Pyszności. uwielbiam wszystkie masła orzechowe :D

Lekka pisze...

Nie no wszystko pięknie, ładnie, ale przecież ja bym taką pastę natychmiast całą zjadła!:)

goh. pisze...

już czuję że to uwielbiam!!:)))

burczymiwbrzuchu pisze...

Wow! Wersja z migdałami zdecydowanie kusi :)

Em. pisze...

Mniam, wszystko co migdałowe musi być pyszne!

Agata pisze...

mistrzostwo świata! ;)

aga pisze...

Mniaaam! Co za pysznosci:-)

Panna L pisze...

To muuusi być pyszne! I na pewno skorzystam z przepisu.. :)
Mniam!

Pozdrawiam cieplutko <3

kikimora pisze...

Jeszcze nie robiłam masła orzechowego z dodatkiem orzechów laskowych, chętnie kiedyś spróbuję. :)
Chyba użyłaś tutaj orzechów obranych ze skórki?

Papaya pisze...

Świetna alternatywa dla tych sklepowych glutaminianów sodu i innych ulepszaczy !

Doctor pisze...

# Kikimora- Orzechy bez skórki :) Dzięki temu nie było żadnej goryczki, która czasem jest spowodowana obecnością skórki orzechów :)

mnemonique pisze...

a to ciekawostka! fajnie wygląda i wydaje się być frykasem nad frykasy!

pozdrawiam
Monika

słodkosłona. pisze...

Muszę Ci szczerze powiedzieć, że kiedy zobaczyłam ten post mój mózg automatycznie przerobił go na "migdałowe CIASTO orzechowe", otwieram patrzę... i miska. mąki w składzie nie ma. ponownie czytam tytuł i tak... ewidentnie masło. ;D

musi być naprawdę świetne, stwierdzam jako fanka wszystkich słodkich smarowideł. ;)

Doctor pisze...

# Papaya - masz zdecydowaną rację :) Jest to wersja w pełni naturalna i zdrowa ;) I przy okazji bardzo smaczna!

# Słodkosłona- Ja już myślę nad wykorzystaniem tego "masła" do wypieków ciasteczek :) Więc jak tylko stworze przepis to na pewno się nim podzielę :)

Kasia pisze...

Superpomysł na masło wielo-orzechowe :)

małgo. pisze...

pyszne!

just-great-food pisze...

Świetne to masło i widzimy dla niego sporo pysznych zastosowań!

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More