Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 3/4 szklanki wody
- 150 ml jogurtu naturalnego
- truskawki
Płatki owsiane zalewamy wodą i gotujemy do momentu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Następnie odstawiamy owsiankę, żeby wystygła. Kiedy owsianka będzie już zimna, mieszamy ją z jogurtem, otrębami i truskawkami. Można lekko zmrozić.
12 komentarze:
O, powinniśmy spróbować takiej owsianki na zimno z jogurtem :)
z jogurtem i truskawkami- pycha!
ale zdrowe śniadanko:) muszę kiedyś uskutecznić takowe:)
Prawdziwie letnia wersja.:) Choć ja swoją jem teraz na ciepło - za oknem strugi deszczu...:)
Lubie owsiankę z jogurtem, choć robię trochę inaczej :) Muszę ją spróbować lekko zmrozić, ale poczekam z tym na upały ;)
owsianka w różnych wersjach to moje najulubieńsze śniadanie :-)
najlepiej smakuje w gorące dni :)
Ciekawy pomysł na owsiankę ;)
Dla takiej propozycji, to polubiłabym się ze śniadaniami, byleby zjeść taką wypełnioną po brzegi smakowitościami miseczkę :)
zdrowo i smacznie:)
Na upał idealna.. :) Zdrowy początek dnia :)
yyy, ja owsiankę z jogurtem robię tak: gotuję mleko, wsypuję 3 łyżki płatków owsianych, ew dodaję cynamonu. jak mleko się wygotuje/wsiąknie, a przy mieszaniu widać dno garnka, wyłączam gaz i zostawiam na 10 minut pod przykryciem. potem dodaję 3 łyżki (płaskie) serka wiejskiego, a potem jogurtu o małej zawartości tłuszczu :>
Prześlij komentarz