4 lipca 2011

Jogurtowa owsianka



Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 3/4 szklanki wody
- 150 ml jogurtu naturalnego
- truskawki

Płatki owsiane zalewamy wodą i gotujemy do momentu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Następnie odstawiamy owsiankę, żeby wystygła. Kiedy owsianka będzie już zimna, mieszamy ją z jogurtem, otrębami i truskawkami. Można lekko zmrozić.  

12 komentarze:

just-great-food pisze...

O, powinniśmy spróbować takiej owsianki na zimno z jogurtem :)

Panna Malwinna pisze...

z jogurtem i truskawkami- pycha!

goh. pisze...

ale zdrowe śniadanko:) muszę kiedyś uskutecznić takowe:)

Lekka pisze...

Prawdziwie letnia wersja.:) Choć ja swoją jem teraz na ciepło - za oknem strugi deszczu...:)

kikimora pisze...

Lubie owsiankę z jogurtem, choć robię trochę inaczej :) Muszę ją spróbować lekko zmrozić, ale poczekam z tym na upały ;)

asieja pisze...

owsianka w różnych wersjach to moje najulubieńsze śniadanie :-)

punktransistor pisze...

najlepiej smakuje w gorące dni :)

Ola pisze...

Ciekawy pomysł na owsiankę ;)

Szarlotek pisze...

Dla takiej propozycji, to polubiłabym się ze śniadaniami, byleby zjeść taką wypełnioną po brzegi smakowitościami miseczkę :)

Duś pisze...

zdrowo i smacznie:)

Panna L pisze...

Na upał idealna.. :) Zdrowy początek dnia :)

Anonimowy pisze...

yyy, ja owsiankę z jogurtem robię tak: gotuję mleko, wsypuję 3 łyżki płatków owsianych, ew dodaję cynamonu. jak mleko się wygotuje/wsiąknie, a przy mieszaniu widać dno garnka, wyłączam gaz i zostawiam na 10 minut pod przykryciem. potem dodaję 3 łyżki (płaskie) serka wiejskiego, a potem jogurtu o małej zawartości tłuszczu :>

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More