*Składniki:
- 2 jajka
- ser riccota
- por
- 2 łyżki mleka
- przyprawy (pieprz cayenne, majeranek, czosnek)
- pomidor
* Pora kroimy w plasterki. Doprawiamy i podsmażamy na patelni. Jajka ubijamy. Ser ricotta bądź twaróg (klinek) kroimy w kosteczkę i dorzucamy do jajek, ugniatając go trochę. Doprawiamy. Wylewamy jaja na patelnie i smażymy na małym gazie.
10 komentarze:
Pięknie podane danie!:)
Doctorku, czy pora najpierw jakoś przygotowałaś? ?Przelałaś wrzątkiem czy coś? Czy poszedł "na żywca"?
świetny omlet :D
podoba mi się ten przepis :)
wwwwwooooooooowwww! wspaniale :)
# Lekka- Pora jedynie dokładnie umyłam, pokroiłam, doprawiłam i wrzuciłam na patelnie :)
smakowite :) żeby tak jeszcze znalazł się ktoś kto zaserwuje do łóżka... ;)
Pychotka. Też bym chętnie zjadła na dzisiejsze śniadanie:)
aaaj, czemu nie potrafię nie przypalić omleta ? :)
# Agata, dobra patelnia teflonowa i od razu o problemie przypalonej patelni można zapomnieć :)
Ostatnio mam jakiś okres zapotrzebowania mojego organizmu na omlet, więc ten przepis nie mógł mi umknąć. Bardzo smacznie to wygląda, a to jeszcze bardziej zachęca. :)
Prześlij komentarz