30 kwietnia 2011

Faszerowane pieczarki


* Składniki:
- cukinia
- pieczarki
- mięso mielone
- oliwki
- jajko
- mozarella
- papryczki chilli
- przyprawy: pieprz, sól, majeranek, pieprz cayenne

1. Faszerowane cukinie
2. * Faszerowane pieczarki:

* Jajko rozbijamy, dodajemy przyprawy, poszatkowane papryczki chilli i otręby- obtaczamy w  nich mieęo mielone. Podsmażamy je na patatelni.
Wykrajamy środek pieczarki, wkładamy do piekarnika. Kiedy delikatnie się zarumienią dodajemy mozarelle i mięso mielone. Kontynuujemy zapiekanie.
* Piekarnik nagrzewamy do 200stopni. Kiedy zapiekamy sama pieczarki powinno to trwać około 3 minut, kiedy dodamy mieso mielone i mozarelle kolejne 10 minut.

1 komentarze:

Lekka pisze...

Bardzo lubię różne faszerowane potrawy - a pieczarki szczególnie, chociaż z mięskiem to ich jeszcze nie jadłam - to musi być smakowy rarytasik...:)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More