1 maja 2011

Omlet serowy z porem




*Składniki:
- 2 jajka
- ser riccota
- por
- 2 łyżki mleka
- przyprawy (pieprz cayenne, majeranek, czosnek)
- pomidor

* Pora kroimy w plasterki. Doprawiamy i podsmażamy na patelni. Jajka ubijamy. Ser ricotta bądź twaróg (klinek) kroimy w kosteczkę i dorzucamy do jajek, ugniatając go trochę. Doprawiamy. Wylewamy jaja na patelnie i smażymy na małym gazie.

10 komentarze:

Lekka pisze...

Pięknie podane danie!:)
Doctorku, czy pora najpierw jakoś przygotowałaś? ?Przelałaś wrzątkiem czy coś? Czy poszedł "na żywca"?

slyvvia pisze...

świetny omlet :D

Karolina pisze...

podoba mi się ten przepis :)

owsianka pisze...

wwwwwooooooooowwww! wspaniale :)

Doctor pisze...

# Lekka- Pora jedynie dokładnie umyłam, pokroiłam, doprawiłam i wrzuciłam na patelnie :)

gruszka z fartuszka pisze...

smakowite :) żeby tak jeszcze znalazł się ktoś kto zaserwuje do łóżka... ;)

Ania pisze...

Pychotka. Też bym chętnie zjadła na dzisiejsze śniadanie:)

Agata pisze...

aaaj, czemu nie potrafię nie przypalić omleta ? :)

Doctor pisze...

# Agata, dobra patelnia teflonowa i od razu o problemie przypalonej patelni można zapomnieć :)

gosia pisze...

Ostatnio mam jakiś okres zapotrzebowania mojego organizmu na omlet, więc ten przepis nie mógł mi umknąć. Bardzo smacznie to wygląda, a to jeszcze bardziej zachęca. :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More