Składniki:
- papryki
- mięso mielone
- jajko
- cebula
- oliwki
- przyprawy: pieprz cayenne, słodka papryka,
* Papryki myjemy i ścinamy wierzchy. Usuwamy nasienie z środka. Do mięsa dodajemy jajko, cebulę pokrojoną w kosteczkę i oliwki- również pokrojone. Doprawiany do smaku i mieszając wyrabiamy jednolitą masę. Przygotowanym farszem napełniamy papryki.
Piec ok. 45 minut w 200 stopniach
8 komentarze:
Uwielbiam faszerowane papryki:)
faszerowane warzywka kocham nad życie;)
Pieczona papryka chyba jest najpyszniejsza. Dawno nie jadłam faszerowanej mięsem. Bardzo lubię też paprykę faszerowaną fetą...
Ok, chyba z mięskiem będzie niedługo na obiad ;)
ooo, mniam. robię to też w wersji bakłażanowej i jest pyszne!
To chyba najlepsze danie z papryki w roli głównej jakie znam:)
Kiedyś robiła je moja mama, z gęstym pomidorowym sosem, taim jak do gołąbków :) Pyszności!
Podoba mi się dodatek oliwek do tradycyjnego farszu z mielonego mięsa:)
Mmmm, wygląda przepysznie! Muszę wypróbować!
Ile mięsa zużywasz na jedną porcję?
To zależy od papryki :) Niestety ciężko mi określić ilość. Ale efekt bardzo smakowity więc polecam :)
Bardzo, bardzo kusząca propozycja.:)
Prześlij komentarz