15 maja 2011

Faszerowane papryki


Składniki:
- papryki
- mięso mielone
- jajko
- cebula
- oliwki
- przyprawy: pieprz cayenne, słodka papryka,

Papryki myjemy i ścinamy wierzchy. Usuwamy nasienie z środka. Do mięsa dodajemy jajko, cebulę pokrojoną w kosteczkę i oliwki- również pokrojone. Doprawiany do smaku i mieszając wyrabiamy jednolitą masę. Przygotowanym farszem napełniamy papryki.
Piec ok. 45 minut w 200 stopniach

8 komentarze:

Aciri pisze...

Uwielbiam faszerowane papryki:)

Panna Malwinna pisze...

faszerowane warzywka kocham nad życie;)

kikimora pisze...

Pieczona papryka chyba jest najpyszniejsza. Dawno nie jadłam faszerowanej mięsem. Bardzo lubię też paprykę faszerowaną fetą...
Ok, chyba z mięskiem będzie niedługo na obiad ;)

słodkosłona. pisze...

ooo, mniam. robię to też w wersji bakłażanowej i jest pyszne!

nat. pisze...

To chyba najlepsze danie z papryki w roli głównej jakie znam:)
Kiedyś robiła je moja mama, z gęstym pomidorowym sosem, taim jak do gołąbków :) Pyszności!

Podoba mi się dodatek oliwek do tradycyjnego farszu z mielonego mięsa:)

Susie pisze...

Mmmm, wygląda przepysznie! Muszę wypróbować!
Ile mięsa zużywasz na jedną porcję?

Marianna Hall pisze...

To zależy od papryki :) Niestety ciężko mi określić ilość. Ale efekt bardzo smakowity więc polecam :)

Lekka pisze...

Bardzo, bardzo kusząca propozycja.:)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More