14 maja 2011

Mus rabarbarowy z kokosem


Składniki:

- 500 g rabarbar
- słodzik/cukier
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki wiórkek kokosowych

Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy. Kroimy go w kosteczkę i wrzucamy do rondelka z odrobiną wody. Gotujemy pod przykryciem i mieszamy co jakiś czas. Obserwujemy czy nie trzeba dodać trochę wody- żeby rabarbar się nie przypalił. W połowie gotowania dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu i słodzik/cukier. Kiedy rabarbar będzie miał już postać musu (po około 10 minutach) przelewamy do miski (lub paru mniejszych miseczek). Posypujemy płatkami kokosowymi przed podaniem.
Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

2 komentarze:

Nika pisze...

Ale fajny pomysł z wiórkami kokosowymi .
EXTRA !!! ;) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Musze sobie do swojego dosypać . ;)

Lekka pisze...

Ale fajny pomysł z rabarbarem!:)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More