Składniki:
- 500 g rabarbar
- słodzik/cukier
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki wiórkek kokosowych
Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy. Kroimy go w kosteczkę i wrzucamy do rondelka z odrobiną wody. Gotujemy pod przykryciem i mieszamy co jakiś czas. Obserwujemy czy nie trzeba dodać trochę wody- żeby rabarbar się nie przypalił. W połowie gotowania dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu i słodzik/cukier. Kiedy rabarbar będzie miał już postać musu (po około 10 minutach) przelewamy do miski (lub paru mniejszych miseczek). Posypujemy płatkami kokosowymi przed podaniem.
Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
2 komentarze:
Ale fajny pomysł z wiórkami kokosowymi .
EXTRA !!! ;) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Musze sobie do swojego dosypać . ;)
Ale fajny pomysł z rabarbarem!:)
Prześlij komentarz