Mięso jadam bardzo żadko. Jednak jak się już na nie decyduję, jest to kurczak. Bez skórki i tłuszczu.
Jest miliony przepisów i sztuczek, dzięki którym jego smak jest zawsze inny.
Ja zdecydowałam się na dodatek warzyw i przypraw.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- cukinia
- brokuły
- papryczka chilli
- czerwona papryka
- koperek
- czosnek
- przyprawy: słodka papryka, sól czosnkowa, pieprz
- jogurt naturalny
* Jogurt mieszamy z przyprawami. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i wkładamy do miski z jogurtem. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Dzięki temu, mięso będzie kruche i aromatyczne.
Cukinię, brokuły, paprykę i papryczkę chilli kroimy , dodajemy do nich wyciśnięty czosnek i gotujemy na parze.
Kurczka smarzymy na teflonowej patelni, a następnie dodajemy ugotowane już warzywa. Podsmażamy przez niecałą minutę.
13 komentarze:
Lekkie, pyszne i sycące. uwielbiam takie dania :D
i smacznie i zdrowo:)
Kurczak w takim wydaniu to coś dla mnie, fajnie się prezentuje :)
Prosto i smacznie. Ładnie wygląda:)
wygląda niesamowicie zdrowo!
też lubię kurczaka w takim kolorowym warzywnym towarzystwie:) pozdrawiam!:)
prosto szybko i smacznie, coz chciec wiecej?
wspaniałe danie, właściwie na każdą porę roku kurczak + sezonowe warzywa sprawdza się zawsze:) ja dodała bym jeszcze lampkę białego wytrawnego wina... obiad idealny
podoba mi się taka kurczakowa wersja:)
Lekko i apetycznie. My mięso jadamy jakoś 1-2 razy w tygodniu (wołowina lub kurczak), pozdrowienia :)
wygląda fantastycznie z tak pysznymi dodatkami :)
Niezłe i jakie uniwersalne zestawienie :)
świetny pomysł na obiad, muszę koniecznie zapamiętać :)
Prześlij komentarz