* Składniki:
- pory
- ogórki konserwowe
- kiełki
dip czosnkowo-koperkowy:
- jogurt naturalny
- koperek
- czosnek
- pieprz
* Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Wrzucamy go do gotującej się i osolonej wody na około 3 minuty. W tym czasie kroimy ogórki w plasterki i mieszamy razem z kiełkami. Kiedy ugotowane pory już ostygną mieszamy wszystkie warzywa razem.
*Dip czosnkowo-koperkowy.
Jogurt mieszamy z poszatkowanym koperkiem i wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy pieprz i dokładnie mieszamy. Dip odkładamy pod przykryciem do lodówki na 15 minut.
Następnie mieszamy go z sałatką.
8 komentarze:
Oo, to sałatka idealna dla mojego chłopaka! On uwielbia pora, ale ja nie zawsze mu pozwalam go jeść, bo po takiej sałatce ciężko się pozbyć specyficznego zapachu :D
Ciekawa sałatka. Lubię takie smaki, choć pewnie trzeba ją dać całej rodzinie, żeby nikt nie marudził, że inni śmierdzą czosnkiem i porami. ;-)
Fajnie, że dołączasz ten przepis do akcji od E.coli. To pierwsze przepis z kiełkami jaki mamy :-)
Prosta i nieskomplikowana, myślę że sos nadaje jej fajnego posmaku. Muszę spróbować. Młody por się nadaje do niej idealnie.
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
www.efektnimbu.blogspot.com
Przyjemna ta sałatka :)
bardzo lubię pora ze względu na delikatniejszy smak od cebuli. A takiej jeszcze nie próbowałam, do obiadu idealna :)
Ooo... bardzo podoba nam się skład, chętnie wypróbujemy Twoją sałatkę! Pozdrawiamy
Prosta i fajna. Takie lubię.
szkoda, że nie mam takiej dzisiaj na lunch w pracy:) świetny pomysł na sałatkę i dip!:)
Prześlij komentarz