Składniki:
- pęczek botwinki
- ogórek
- rzodkiewki
- bulion
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki kefiru
- łyżeczka soku z cytryny
- koperek
- szczypiorek
* Podgotowujemy bulion. Dodajemy do niego posiekaną botwinkę i gotujemy na wolnym ogniu do momentu osiągnięcia miękkości przez warzywa. Następnie dodajemy zmieszany jogurt, kefir, sok z cytryny, koperek i szczypiorek. Kiedy botwinka będzie gotowa do podania, do miski dorzucamy pokrojonego ogórka i rzodkiewki i zalewamy je zupą botwinkową.
9 komentarze:
Uwielbiam botwinkę w każdym wydaniu:)
wygląda cudnie:) uwielbiam botwinkę właśnie w takim kolorze:)
po wyglądzie widać że musi być cudowna również w smaku :)
Zapraszam do konkursu do siebie w którym można wygrać piekarnik i darmowy weekend spędzony na gotowaniu :) http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/05/Zapraszam-do-wspolnego-gotowania-Konkurs-z-firma.html
rzodkiewki to jest to! ;)
Taka odmiana to dla mnie nowość .... Ale po wyjęciu ogórków zjadłabym ze smakiem :)
ulubiona zupa podczas wiosny :)
Jadłam tydzień temu :)
Botwinkę lubimy pod każdą postacią!
Mniam mniam. Ja też polecam wersję z ogórkiem małosolnym zamiast zwykłego - będzie miało jeszcze więcej charrrrakteru :-)
Prześlij komentarz