12 czerwca 2011

Różowa botwinka


Składniki:
- pęczek botwinki
- ogórek
- rzodkiewki
- bulion
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki kefiru
- łyżeczka soku z cytryny
- koperek
- szczypiorek

* Podgotowujemy bulion. Dodajemy do niego posiekaną botwinkę i gotujemy na wolnym ogniu do momentu osiągnięcia miękkości przez warzywa. Następnie dodajemy zmieszany jogurt, kefir, sok z cytryny, koperek i szczypiorek. Kiedy botwinka będzie gotowa do podania, do miski dorzucamy pokrojonego ogórka i rzodkiewki i zalewamy je zupą botwinkową.

9 komentarze:

burczymiwbrzuchu pisze...

Uwielbiam botwinkę w każdym wydaniu:)

goh. pisze...

wygląda cudnie:) uwielbiam botwinkę właśnie w takim kolorze:)

milk_chocolate84 pisze...

po wyglądzie widać że musi być cudowna również w smaku :)
Zapraszam do konkursu do siebie w którym można wygrać piekarnik i darmowy weekend spędzony na gotowaniu :) http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/05/Zapraszam-do-wspolnego-gotowania-Konkurs-z-firma.html

słodkosłona. pisze...

rzodkiewki to jest to! ;)

Szarlotek pisze...

Taka odmiana to dla mnie nowość .... Ale po wyjęciu ogórków zjadłabym ze smakiem :)

Paula pisze...

ulubiona zupa podczas wiosny :)

kabamaiga pisze...

Jadłam tydzień temu :)

just-great-food pisze...

Botwinkę lubimy pod każdą postacią!

Joanna pisze...

Mniam mniam. Ja też polecam wersję z ogórkiem małosolnym zamiast zwykłego - będzie miało jeszcze więcej charrrrakteru :-)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More