13 kwietnia 2011

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Składniki:

- 500 g fasoli białej
- 3 ząbki czosnku
- cebula
- opakowanie pomidorów w puszce
- rozmaryn,
- bazylia
- pieprz
- chilli

*Cebulę i czosnek kroimy drobno, wrzucamy do rondelka razem z pomidorami z puszki. Przyprawiamy. Do sosu dodajemy odcedzoną fasole. Dodajemy pokrojona drobno papryczkę chili. Gotujemy jeszcze parę minut aż sos zgęstnieje.

6 komentarze:

Joanna pisze...

moja ulubiona :-)

gosia pisze...

O, bardzo lubię fasolkę po bretońsku - nigdy nawet nie myślałam, żeby ją przygotować w takiej wersji. Ale teraz już wiem, że można, że się da, więc i ja ją zrobię. :)

Lekka pisze...

I ja należę do miłośników fasolki po prawie bretońsku i prawie wegetariańsku.;)
A ta wersja - z rozmarynem i bazylią brzmi mega zachęcająco.:) No i jest lekka.;)

kabamaiga pisze...

Wspaniałe dodatki

Panna Malwinna pisze...

uwielbiam strączkowa w prawie każdym wydaniu!

magda k. pisze...

uwielbiam taką wersję fasolki po bretońsku, w sumie kiełbasa i mięso to zazwyczaj tylko mi przeszkadzają w tym daniu :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More