Składniki:
- 500 g fasoli białej
- 3 ząbki czosnku
- cebula
- opakowanie pomidorów w puszce
- rozmaryn,
- bazylia
- pieprz
- chilli
*Cebulę i czosnek kroimy drobno, wrzucamy do rondelka razem z pomidorami z puszki. Przyprawiamy. Do sosu dodajemy odcedzoną fasole. Dodajemy pokrojona drobno papryczkę chili. Gotujemy jeszcze parę minut aż sos zgęstnieje.
6 komentarze:
moja ulubiona :-)
O, bardzo lubię fasolkę po bretońsku - nigdy nawet nie myślałam, żeby ją przygotować w takiej wersji. Ale teraz już wiem, że można, że się da, więc i ja ją zrobię. :)
I ja należę do miłośników fasolki po prawie bretońsku i prawie wegetariańsku.;)
A ta wersja - z rozmarynem i bazylią brzmi mega zachęcająco.:) No i jest lekka.;)
Wspaniałe dodatki
uwielbiam strączkowa w prawie każdym wydaniu!
uwielbiam taką wersję fasolki po bretońsku, w sumie kiełbasa i mięso to zazwyczaj tylko mi przeszkadzają w tym daniu :)
Prześlij komentarz