19 kwietnia 2011

Naleśniki kokosowe


Składniki:
*ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka maki orkiszowej
- 1 jajko
- 0.25 szklanka mleka
- 2/4 szklanki mleka kokosowego
- 1/4 szklanki wody gazowanej
- aromat kokosowy
- wiórki kokosowe

* Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy razem. Wsypujemy mąkę do misy, dodajemy jajko, wlewamy dwa rodzaje mleka i wodę gazową. Na koniec dodajemy wiórki i aromat i dokładnie mieszamy. Ciasto cieniutko rozprowadzamy na dobrze rozgrzanej patelni, żeby dobrze i równo się rozlało. Smażymy.
* Farsz wedle uznania :)
-> owoce np. mango pasuje znakomicie (niestety brak zdjęć :) )

4 komentarze:

Tylko Spróbuj pisze...

naleśniki z mlekiem kokosowym są pyszne! :)

kikimora pisze...

Fajny pomysł, podoba mi się. Do tego jakieś pyszne owoce tropikalne... To by było śniadanie idealne. :)

Lekka pisze...

Słyszałam, a właściwie czytałam o tym, jak pyszne są naleśniki z mleczka kokosowego. Na pewno zrobię! A z mangowym farszem musiały smakować obłędnie.:)

gosia pisze...

pyszności :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More