Składniki:
- 250 g płatków owsianych
- 80 g pestek słonecznika
- 2 łyżeczki zmielonego cynamonu
- 1 łyżeczka zmielonego imbiru
- 2 łyżki płynnego miodu
- 50 g brązowego cukru
- 100 g całych migdałów
- 2 łyżki oleju z pestek słonecznika
- 100 g suszonych jabłek
* W misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki oprócz suszonych jabłek. Wyłożyć mieszankę na blachach do pieczenia i wstawcie do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C, na okolo 35 minut.
Po ostudzeniu wymieszajcie granolę z suszonymi jabłkami (pokrojonym w kosteczkę) i i przełóżyć do szczelnego słoika.
4 komentarze:
Wygląda pysznie i domyślam się, że tak też smakuje:)
jak dla mnie ekstra- sama chętnie bym taką poczyniła;)
robiłam granolę dwa razy iiii.... dwa razy spaliłam, póki co trzymam się z daleka, ale pałam do niej ogromną miłością! ; )
ach z suszonymi jabłkami! pychota! :)
Prześlij komentarz