3 kwietnia 2011

Jajecznica z podsmażanym pomidorem i cebulką

Składniki:
- 2 jajka
- pomidor

- cebula - 1/4 szklanki kefiru
- przyprawy

* Pomidora i cebulę 
(ilość według uznania) kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jajka rozbijamy i dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy kefir i przyprawy - mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Wylewamy jajka na patelnie z pomidorem i smażymy pod przykryciem.

5 komentarze:

Ania pisze...

Pyszna jest taka jajecznica. Nigdy nie dodawałam do niej kefiru - muszę spróbować.

Grażyna pisze...

Bardzo ciekawy przepis. Muszę zapisań i spróbować, bo nawet nie wiem jak możę smakować :)

Kaś pisze...

fajny pomysł z dodaniem kefiru, do wypróbowania

aga pisze...

lubie taka jajecznice, ja czasami dodaje zamiast kefiru smietane. Pozdrawiam:)

lo pisze...

Ile tu u Ciebie fajnych, śniadaniowych dań. Wielki wybór ukochanych oststnio przeze mnie owsianek. Będę wpadać. Pozdrawiam. Lo

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More