Składniki:
- 2 jajka
- pomidor
- cebula - 1/4 szklanki kefiru
- przyprawy
* Pomidora i cebulę (ilość według uznania) kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jajka rozbijamy i dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy kefir i przyprawy - mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Wylewamy jajka na patelnie z pomidorem i smażymy pod przykryciem.
5 komentarze:
Pyszna jest taka jajecznica. Nigdy nie dodawałam do niej kefiru - muszę spróbować.
Bardzo ciekawy przepis. Muszę zapisań i spróbować, bo nawet nie wiem jak możę smakować :)
fajny pomysł z dodaniem kefiru, do wypróbowania
lubie taka jajecznice, ja czasami dodaje zamiast kefiru smietane. Pozdrawiam:)
Ile tu u Ciebie fajnych, śniadaniowych dań. Wielki wybór ukochanych oststnio przeze mnie owsianek. Będę wpadać. Pozdrawiam. Lo
Prześlij komentarz