2 kwietnia 2011

Granola

Składniki:
- 250 g płatków owsianych
- 80 g pestek słonecznika
- 2 łyżeczki zmielonego cynamonu
- 1 łyżeczka zmielonego imbiru
- 2 łyżki płynnego miodu
- 50 g brązowego cukru 
- 100 g całych migdałów
- 2 łyżki oleju z pestek słonecznika
- 100 g suszonych jabłek



W misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki oprócz suszonych jabłek. Wyłożyć  mieszankę na blachach do pieczenia i wstawcie do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C, na okolo 35 minut.
Po ostudzeniu wymieszajcie granolę z suszonymi jabłkami (pokrojonym w kosteczkę) i i przełóżyć do szczelnego słoika.

4 komentarze:

Dispersee pisze...

Wygląda pysznie i domyślam się, że tak też smakuje:)

Panna Malwinna pisze...

jak dla mnie ekstra- sama chętnie bym taką poczyniła;)

słodkosłona. pisze...

robiłam granolę dwa razy iiii.... dwa razy spaliłam, póki co trzymam się z daleka, ale pałam do niej ogromną miłością! ; )

Tylko Spróbuj pisze...

ach z suszonymi jabłkami! pychota! :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More