29 stycznia 2011

Chleb otrebowy





Skladniki:

- 12 lyzek otrab
- mleko (tyle ile napisane jest na opakowaniu drozdzy)
- 1 paczka drozdzy sypkich
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 4 jaja
- 250 gram twarogu chudego
- przyprawa dowolna (dodalam cebulke, czosnek i pieprz Kajenski)



* Otreby zmielic- powstanie puch o wygladzie maki. Zóltka oddzielic od bialek i dodac je do sera. Do masy serowej dodac otreby, proszek do pieczenia, przyprawy i drozdze wymieszane z cieplym mlekiem. Bialka ubic i dodac do masy. Wszystko wymieszac i wlac do formy.

* Piec 45 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu zostawic w piekarniku do wystudzenia.

1 komentarze:

punktransistor pisze...

tak, możesz :) fajnie że masz takiego bloga, będę tu zaglądać, bo są ciekawe i zdrowe przepisy, już zapisałam sobie parę. pozdrawiam :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More