Składniki:
- ricotta
- rzodkiewki
- szczypiorek
- kiełki
- łyżka jogurtu naturalnego
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz, sól
* Rzodkiewki, szczypiorek i kiełki kroimy w cieniutkie plasterki bądź kosteczkę. Ser ricotta rozgniatamy i mieszamy z jogurtem. Dodajemy przyprawy i warzywa. Ponownie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem do lodówki, żeby smak był bardziej wyrazisty.
14 komentarze:
A dziękuję dziękuję ^^
Mmm... pyszna ricotta <3
ostatnio stałam przed sklepową półką i zastanawiałam się do czego można by wykorzystac ricottę.. to już wiem.
wygląda smakowicie, mniam!
zapowiada się apetycznie:) pozdrawiam!
taki wiosenny serem z warzywkami bardzo lubie :)
Uwielbiam takie połączenie :)
Mniam, jesteśmy fanami takich serkowo-warzywnych połączeń, musimy spróbować z ricottą!
jaaaaka apetyczna :)
pysznie wiosennie :)
pysznie i zdrowo, już prawie zapomniałam o takim połączeniu - dzięki :) z ricottą jeszcze nie próbowałam :)
takie rzeczy robię często, ale nie z ricottą, tylko z twarożkiem. Dzięki Tobie spróbuję w taki nowy sposób. :)
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Lubię takie kolorowe twarożki:)
Bardzo mi się podoba Twój blog, bo ja też lubię smacznie i zdrowo jeść:)
Pozdrawiam
jak tylko wiosną pokazały się rzodkiewki, takie śniadanie było co drugi dzień :) Co prawda z twarożku, nie z ricotty, ale wierzę że smakuje równie pysznie :)
ja teakże robię tak często z twarogiem :)
a ricotty jeszcze nie próbowałam, bo cena jest jednak wyższa. w ogóle do niedawna myślałam, że to tłusty ser ;)
Prześlij komentarz