20 czerwca 2011

Wiosenna ricotta


Składniki:
- ricotta
- rzodkiewki
- szczypiorek
- kiełki
- łyżka jogurtu naturalnego
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz, sól

* Rzodkiewki, szczypiorek i kiełki kroimy w cieniutkie plasterki bądź kosteczkę. Ser ricotta rozgniatamy i mieszamy z jogurtem. Dodajemy przyprawy i warzywa. Ponownie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem do lodówki, żeby smak był bardziej wyrazisty.

14 komentarze:

Papaya pisze...

A dziękuję dziękuję ^^

Mmm... pyszna ricotta <3

asieja pisze...

ostatnio stałam przed sklepową półką i zastanawiałam się do czego można by wykorzystac ricottę.. to już wiem.

Kla♥Modeliniaki pisze...

wygląda smakowicie, mniam!

goh. pisze...

zapowiada się apetycznie:) pozdrawiam!

aga pisze...

taki wiosenny serem z warzywkami bardzo lubie :)

Em. pisze...

Uwielbiam takie połączenie :)

just-great-food pisze...

Mniam, jesteśmy fanami takich serkowo-warzywnych połączeń, musimy spróbować z ricottą!

Szana pisze...

jaaaaka apetyczna :)

Paula pisze...

pysznie wiosennie :)

Magda pisze...

pysznie i zdrowo, już prawie zapomniałam o takim połączeniu - dzięki :) z ricottą jeszcze nie próbowałam :)

mnemonique pisze...

takie rzeczy robię często, ale nie z ricottą, tylko z twarożkiem. Dzięki Tobie spróbuję w taki nowy sposób. :)
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com

żenia pisze...

Lubię takie kolorowe twarożki:)
Bardzo mi się podoba Twój blog, bo ja też lubię smacznie i zdrowo jeść:)
Pozdrawiam

milk_chocolate84 pisze...

jak tylko wiosną pokazały się rzodkiewki, takie śniadanie było co drugi dzień :) Co prawda z twarożku, nie z ricotty, ale wierzę że smakuje równie pysznie :)

punktransistor pisze...

ja teakże robię tak często z twarogiem :)
a ricotty jeszcze nie próbowałam, bo cena jest jednak wyższa. w ogóle do niedawna myślałam, że to tłusty ser ;)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More