Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 1/2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
Płatki owsiane, otręby i siemię zalewamy mlekiem i gotujemy do momentu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Przelewamy owsiankę do miseczki i posypujemy wiórkami kokosowymi.
10 komentarze:
Proste, ale jakie dobre :)
Niedobre.
Przez wiórki niedobre.
Zabrać wiórki kokosowe, wrzucić uprażone słupki migdałów i wtedy dopiero będzie dobre.
No taka jest prawda, której nie mogę ukrywać przed światem...
;)
A dla Ciebie Doctorku - jak zwykle wyrazy najwyższego uznania za owsiankową inwencję.:)
już czuję nieziemski zapach tej owsianki;)
niebo w gębie !
kocham smak kokosa.
muszę spróbować z tym kokosem. wydaje się być super.
fajny zbieg okoliczności, bo u mnie też dziś owsiankowo, a co! ;)
mniam, mniam! ;) uwielbiam kokos ;p mam cały orzech kokosa i jakoś nie mogę sie za niego zabrać ;p
Lubię kokos więc chyba by mi posmakowała:)
ja również :)
dziś zrobiłam wersję z truskawkami, ale zniknęły tak szybko, że nie zdążyłam zdjęcia zrobić xdd
uwielbiam owsiankę, a w wersji kokosowej jeszcze nie próbowałam. pozdrawiam :)
jako dziecko nie przepadłam za owsianką...muszę spróbować, bo wygląda apetycznie...
Prześlij komentarz