10 maja 2011

Surimi koperkowe



Składniki:
- surimi
- jajko
- koperek
- przyprawy: pieprz cayenne, suszona cebula, suszony koperek


Surimi obtaczamy w rozbitym jajku i posypujemy przyprawiamy. Odstawiamy je na ok. 10 minut do lodówki. Następnie smażymy surimi na mocno rozgrzanej patelni. Na koniec posypujemy swierzym koperkiem. 

7 komentarze:

Ania pisze...

Fajna propozycja. W pierwszym odruchu pomyślałam, że to marchewki:)obok brokuła:)

Ru-da pisze...

Dzizas.... Jak to obłędnie wygląda!!!!!!!!!!! Ojajć.

Agata pisze...

mistrzostwo świata: proste, pyszne i innowatorskie ;)

nat. pisze...

Super! łatwa, szybka w przygotowaniu i zdrowa przekąska :)

słodkosłona. pisze...

uwielbiam surimi!
potrafię zjeść niemożliwe ilości, jak się dosiąde. ; p

Lekka pisze...

Bardzo smakowity pomysł! Nie ma wyjścia jak tylko smażyć i delektować się ile dusza zapragnie.:)

basinepichcenie pisze...

Nie jadłam nigdy surimi, kusi mnie by skosztować :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More