18 maja 2011

Ryż z warzywami


*Składniki:
- ryż brązowy
- szpinak
- marchewka
- cukinia
- przyprawy: pieprz cayenne, suszona cebula, oregano
- czosnek

* Ryż brązowy gotujemy w garnuszku. Szpinak (w moim przypadku mrożony) gotujemy w rondelku. Wyciskamy do niego swieży czosnek i doprawiamy. Marchew i cukinię kroimy w plastry i gotujemy- najlepiej na parze.
Kiedy już wszystkie warzywa będą gotowe, doprawiamy je i mieszamy z ryżem.

5 komentarze:

Kuchareczka pisze...

To coś dla mnie - warzywne smaki :)

Lekka pisze...

Lubię ja takie zestawienia, oj lubię.:)

kikimora pisze...

Lubię warzywa z ryżem, nie trzeba do nich wiele- same się bronią własnym smakiem.
Piękne zdjęcie!

jadalnepijalne pisze...

Apetycznie wyglądają takie duże kawałki warzyw...

Kasia pisze...

marchewka z cukinią to świetne połączenie :) pycha :-)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More