Składniki:
- 2 jajka
- 100g jogurtu naturalnego
- 1 szklanka mąki
- rabarbar
- 1/4 łyżeczki wanilii
- słodzik/cukier
* Rabarbar kroimy w małą kosteczkę. Gotujemy go przez parę minut na parzę lub w garnuszku, żeby zmiękł. Białka ubijamy na sztywno. Żółtka mieszamy z jogurtem i mąką. Kiedy rabarbar będzie bardziej miękki- razem z wanilią i słodzikiem/cukrem dodajemy do masy jogurtowej. Następnie dodajemy białko. Dokładnie mieszamy. Placuszki kładziemy na dobrze rozgrzana patelni i smażymy.
3 komentarze:
Fajowe, jeszcze takich nie jadłam :)
ah na pewno jest przepyszne!!!! ja zamiast cukru dodaje miod do rabarbaru!
na dzien matki w sam raz :)
Świetne , proste i szybkie przepisy :) często tu zagladam.
Pozdrawiam :)
Syla
Prześlij komentarz