25 maja 2011

Jogurtowy mus rabarbarowy


Składniki:
- 400 gramów rabarbar
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki przyprawy do szarlotki
- jogurt naturalny


Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy. Kroimy go w kosteczkę i wrzucamy do rondelka z odrobiną wody. Gotujemy pod przykryciem i mieszamy co jakiś czas. Obserwujemy czy nie trzeba dodać trochę wody- żeby rabarbar się nie przypalił. W połowie gotowania dodajemy 1/2  łyżeczki przyprawy do szarlotki. Kiedy zobaczymy, że mus stał się jednolitą (bądź prawie jednolitą masą ;) ) przelewamy go to miseczek. Jogurt mieszamy z miodem, a następnie dodajemy do już schłodzonego musu.

2 komentarze:

Lekka pisze...

Wspaniale musi smakować, więc koniecznie muszę spróbować.:)

Ania pisze...

Wyobraziłam sobie szarlotkowy posmak w tym musie i bardzo mi się spodobało:)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More