Składniki:
- 400 gramów rabarbar
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki przyprawy do szarlotki
- jogurt naturalny
Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy. Kroimy go w kosteczkę i wrzucamy do rondelka z odrobiną wody. Gotujemy pod przykryciem i mieszamy co jakiś czas. Obserwujemy czy nie trzeba dodać trochę wody- żeby rabarbar się nie przypalił. W połowie gotowania dodajemy 1/2 łyżeczki przyprawy do szarlotki. Kiedy zobaczymy, że mus stał się jednolitą (bądź prawie jednolitą masą ;) ) przelewamy go to miseczek. Jogurt mieszamy z miodem, a następnie dodajemy do już schłodzonego musu.
2 komentarze:
Wspaniale musi smakować, więc koniecznie muszę spróbować.:)
Wyobraziłam sobie szarlotkowy posmak w tym musie i bardzo mi się spodobało:)
Prześlij komentarz