Składniki:
- 500 g rabarbar
- 200 g truskawek (miałam mrożone)
- słodzik/cukier
- 1/4 łyżeczki sproszkowanej wanilii
Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy. Kroimy go w kosteczkę i wrzucamy do rondelka z odrobiną wody. Gotujemy pod przykryciem i mieszamy co jakiś czas. Po około dwóch minutach dorzucamy truskawki. Obserwujemy czy nie trzeba dodać trochę wody- żeby rabarbar i truskawki się nie przypalił. W połowie gotowania dodajemy 1/4 łyżeczki wanilii i słodzik/cukier. Mus będzię gotowy po około 12 minutach.
Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
8 komentarze:
Rabarbar i truskawki w formie musu? To musi być pyszne!
Oj, tego to ja na pewno nie przepuszczę.:)
pycha :D
Połączenie kwaskowatego rabarbaru i słodkich truskawek to mieszanka znakomita :)
cudowny!!! takie polaczenie smakow jest znakomite:)
Uwielbiam rabarbar, kocham truskawki, więc ten mus jest w sam raz dla mnie :-) a skoro przyprawiasz go jeszcze moją ulubiną wanilią, to jest to już mus idealny
O, tak! Robiłam przedwczoraj taki mus:)
Dodałam do niego brązowy cukier dla głębszego smaku, oraz odrobinę cynamonu i rodzynki.
Pychota!!!!!
exipure honest reviews Adamstown
Prześlij komentarz