4 maja 2011

Frittata z pieczarkami



Składniki:

- 2 jajka
- pieczarki
- cebula
- szczypiorek
- ser ricotta
- przyprawy: chilli, papryka, oregano

Pieczarki i cebulę dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Doprawiamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie.
Jajka ubijamy widelcem. Ser ricotta bądź twaróg (klinek) kroimy w kosteczkę i dorzucamy do jajek, ugniatając go trochę. Doprawiamy i dorzucamy pokrojony szczypiorek. Wylewamy jaja na patelnie i smażymy na małym gazie przez około 10 minut.

4 komentarze:

wielgasia pisze...

Mniam pycha, lubie takie dania.

aga pisze...

smakowite danie:) tez takie robie:)

Lekka pisze...

Oj, dobrości full.:) Jakoś strasznie głodna się zrobiłam - nie wiesz, przypadkiem, dlaczego?

nat. pisze...

Jeszcze nie jadłam połączenia ricotty i pieczarek, ale w tym daniu brzmi naprawdę zachęcająco ;)

Od jakiegoś czasu zabieram się za zrobienie fritaty cukiniowej , pieczarkowa będzie kolejna :)

Ściskam!

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More