Składniki:
- 2 jajka
- pieczarki
- cebula
- szczypiorek
- ser ricotta
- przyprawy: chilli, papryka, oregano
Pieczarki i cebulę dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Doprawiamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie.
Jajka ubijamy widelcem. Ser ricotta bądź twaróg (klinek) kroimy w kosteczkę i dorzucamy do jajek, ugniatając go trochę. Doprawiamy i dorzucamy pokrojony szczypiorek. Wylewamy jaja na patelnie i smażymy na małym gazie przez około 10 minut.
4 komentarze:
Mniam pycha, lubie takie dania.
smakowite danie:) tez takie robie:)
Oj, dobrości full.:) Jakoś strasznie głodna się zrobiłam - nie wiesz, przypadkiem, dlaczego?
Jeszcze nie jadłam połączenia ricotty i pieczarek, ale w tym daniu brzmi naprawdę zachęcająco ;)
Od jakiegoś czasu zabieram się za zrobienie fritaty cukiniowej , pieczarkowa będzie kolejna :)
Ściskam!
Prześlij komentarz