15 kwietnia 2011

Zielony omlet

Składniki:
- 2 jajka
- 5 łyżek mleka
- por
- cukinia
- ser ricotta
- przyprawy (pieprz, pieprz cayenne, czosnek granulowany)

* Por i cukinie pokroić, przyprawić i wrzucić na patelnie teflonową - smażymy bez tłuszczu i na małym gazie.
Jajka rozbijamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy odrobinę mleka albo wody. Doprawiamy.
Wylewamy jaja równomiernie na patelnię, na której znajdują się podsmażone warzywa. Kiedy omlet zacznie się już ścinać dorzucamy pokrojoną w cienkie plastry ricottę. Smażymy do osiągnięcia ulubionej konsystencji i struktury omletu.

4 komentarze:

Ania pisze...

Bardzo apetyczny. Ładny "nowy wystrój":)

owsianka pisze...

super!!! wyglada pysznieeeee!!

Lekka pisze...

Podoba mi się u Ciebie!
I na omlet dałabym się zaprosić z największą przyjemnością.:)

kikimora pisze...

Fajny, z ricottą jeszcze nie jadłam, muszę spróbować.

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More