Składniki:
- 2 jajka
- 5 łyżek mleka
- por
- cukinia
- ser ricotta
- przyprawy (pieprz, pieprz cayenne, czosnek granulowany)
* Por i cukinie pokroić, przyprawić i wrzucić na patelnie teflonową - smażymy bez tłuszczu i na małym gazie.
Jajka rozbijamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy odrobinę mleka albo wody. Doprawiamy.
Wylewamy jaja równomiernie na patelnię, na której znajdują się podsmażone warzywa. Kiedy omlet zacznie się już ścinać dorzucamy pokrojoną w cienkie plastry ricottę. Smażymy do osiągnięcia ulubionej konsystencji i struktury omletu.
4 komentarze:
Bardzo apetyczny. Ładny "nowy wystrój":)
super!!! wyglada pysznieeeee!!
Podoba mi się u Ciebie!
I na omlet dałabym się zaprosić z największą przyjemnością.:)
Fajny, z ricottą jeszcze nie jadłam, muszę spróbować.
Prześlij komentarz