Składniki:
- 2 jajka
- przyprawy
- ser ricotta
- przyprawy: chilli, papryka, oregano
Jajka ubijamy. Ser ricotta bądź twaróg (klinek) kroimy w kosteczkę i dorzucamy do jajek, ugniatając go trochę. Doprawiamy. Wylewamy jaja na patelnie i smażymy na małym gazie.
5 komentarze:
A takiego omletu to ja jeszcze nie robiłam.:)
I szczerze powiem, że z punktu dietetyki redukcyjnej to idealne danie... kolacyjne.:) Idealne, bo stricte białkowe.:) Serdeczne dzięki, Doctorku.:)
Wpisuję do ulubionych.:)
Też jeszcze nie robiłam omeltu z ricottą. Dodawałam zwykły ser żółty, pleśniowy, wędzony, nawet oscypka... ale tego jakoś mi się jeszcze nie zdarzyło. Fajnie musiałby też smakować na słodko, bo mi ricotta najlepiej smakuje... z pieprzem i z miodem gryczanym. :D
omlet z ricottą musi być pysznie delikatny
pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
mniam! świetny pomysł z tą ricottą!
wesołych i słodkich! ; )
omlet z twarogiem? ciekawe;)
Wesołych:)
Prześlij komentarz