* Składniki:
4 jajka
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1 margaryna
trochę mleka
aromat waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jabłka
cynamon
* Umyć i obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Posypać cukrem i cynamonem. Jajka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać kolejno mąkę, aromat waniliowy, proszek do pieczenia i mleko (tyle, aby masa była lekko lejąca). Wymieszać, przelać do formy. Jabłka "wcisnąć" w ciasto.
Piec 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
4 komentarze:
pięknych Świąt!
Pozwolę sobie obserwować , mistrzowski blog ; ) Wesołych świąt ; )
szarlotka z lodami i bitą śmietaną? :O pyyyyyyycha!
cudenko!!!!!!
Prześlij komentarz