24 kwietnia 2011

Jabłecznik


* Składniki:
4 jajka
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1 margaryna
trochę mleka
aromat waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jabłka
cynamon

* Umyć i obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Posypać cukrem i cynamonem. Jajka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać kolejno mąkę, aromat waniliowy, proszek do pieczenia i mleko (tyle, aby masa była lekko lejąca). Wymieszać, przelać do formy. Jabłka "wcisnąć" w ciasto.
Piec 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

4 komentarze:

asieja pisze...

pięknych Świąt!

W. pisze...

Pozwolę sobie obserwować , mistrzowski blog ; ) Wesołych świąt ; )

islanzadi pisze...

szarlotka z lodami i bitą śmietaną? :O pyyyyyyycha!

Szana pisze...

cudenko!!!!!!

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More