5 kwietnia 2011

Jajka faszerowane z łososiem


Składniki:
- 6 jajek
- 30 g łososia wędzonego w plastrach
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka musztardy
- szczypiorek
- rzodkiewki
- sałata

* Jajka ugotować, przestudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż na dwie połowy. Wydrążyć żółtka. Łososia pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek i rzodkiewki (ilość według uznania) umyć i drobno pokroić. Razem dodać do żółtek i wymieszać z jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku.
Powstały farsz nakładać mała łyżeczką w puste miejsca po żółtkach.

5 komentarze:

Lekka pisze...

Fajnie, że dałaś ten przepis.:)
Na święta robię zawsze jajka faszerowane pieczarkami - teraz dodam jeszcze Twoją wersję - będzie coś nowego i pysznego.:)
Dzięki.:)

asieja pisze...

uwielbiane to połączenie smaków.

Apetyt na Odchudzanie pisze...

Uwielbiam jajka z łososiem. Właśnie je wcinam, tylko uproszczoną śniadaniową wersję. Jajko na twardo owinięte w plaster łososia i posypanie bazylią. :-)

Muszę znaleźć czas na wypróbowanie tego przepisu.

Pozdrawiam

Balbina

Grażyna pisze...

Świetny pomysł na świąteczne wydanie jajek. Wyglądają wspaniale :)

Dispersee pisze...

Ja też w takiej wersji nigdy nie robiłam, zawsze z pieczarkami i zawsze jakoś strasznie powoli się do nich zabieram, bo są dosyć pracochłonne, a ja do cierpliwych nie należę:)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More