Składniki:
- surimi
- jajko
- czosnek granulowany
Dip:
- ząbek czosnku
- jogurt naturalny
- chilli
* Surimi obtaczamy w rozbitym jajku i posypujemy czosnkiem granulowanym. Odstawiamy je na ok. 10 minut do lodówki. Następnie smażymy surimi na mocno rozgrzanej patelni.
* Dip: Wyciskamy ząbek czosnku i mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy drobno posiekane chilli.
3 komentarze:
Pycha - to mi przypomniało, że wieki całe nie jadłam surimi:)
O qrcze! Podoba mi się! Koniecznie spróbuję.
Kiedyś raz jadałam surimi, ale chyba nie było to nic spektakularnego, bo ani nie pamiętam jak, ani z jakim efektem.
Potem raz robiłam sałatkę z surimi surowym, na przyjęcie, ale sama nie zdecydowałam się skosztować - surowizna mnie odstraszyła.
A ten przepis wydaje się i bezpieczny i smaczny.:)
Nigdy jeszcze nie jadłam surmi.. Pierwszy raz spotykam się z taką nazwą :)
Prześlij komentarz