14 marca 2011

Placuszki gruszkowe


Składniki:
- 2 jajka
- 100g jogurtu naturalnego
- 5 łyżek maki orkiszowej
- 3 łyżki otrąb
- gruszka
- cynamon
- słodzik/cukier

* Białka ubijamy na sztywno. Żóltka mieszamy z jogurtem, maką, otrębami. Gruszkę kroimy w kosteczkę i razem z  cynamonem i słodzikiem/cukrem dodajemy do masy jogurtowej. Następnie dodajemy białko. Dokładnie mieszamy. Placuszki kładziemy na dobrze rozgrzana patelnie.

3 komentarze:

punktransistor pisze...

mniam, uwielbiam placuszki:) i jakie grube!

Lekka pisze...

Ooo, to ciekawe, z gruszką placków jeszcze nie jadłam.:)

punktransistor pisze...

ostatnio próbowałam. delikatne i bardzo smaczne :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More