8 lutego 2011

Sernik czarno-biały


Składniki:
MASA KAKAOWA
- 3 szklanki maki tortowej
- 1 szklanka cukru pudru
- 5 żółtek
- 25 dag margaryny
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao

* Do misy wsypać make. Zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać margarynę i posiekać nożem. Cukier utrzeć z żółtkami i dodać do mąki. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku.

MASA SEROWA
- 90 dag serka homogenizowanego naturalnego (lub twarogu dokładnie zmielonego)
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3 żółtka
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- 2 łyżki roztopionego masła
- olejek cytrynowy
- 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać serek, masło, mąkę i olejek- nadal ucierając. Na formę zetrzeć na tarce jedną część ciasta. Nałożyć równo masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą cześć ciasta.
*Piec w temp. 180'C przez 50 min.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More