14 lutego 2011

Red beans cake





Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli, odsadzonej
- 4 jajka
- 1 łyżki oliwy
- słodzik/cukier (cukru wyjdzie około 2/3 szklanki ale tak samo jak ze słodzikiem trzeba robić proporcje na oko- najlepiej posmakować masę)
- 3 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki kawy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki pokruszonej czekolady (opcjonalnie)

* Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Fasole miksujemy w malakserze. Następnie dodajemy resztę składników. Kiedy wszystko będzie dokładnie wymieszane dodajemy białka i dokładnie mieszamy.
Wylewamy masę do blaszki. Najlepiej jest wyłożyć ja papierem do pieczenia.

* Wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 170stopni i pieczemy przez 40-45 minut.

W smaku bardzo podobny do Brownie. :)

4 komentarze:

Panna Malwinna pisze...

takiego ciasta to ja jeszcze nie widziałam. intrygujące;)

:) pisze...

ohhhhhh bardzo bym chciala go sprobowac!! czerwona fasolka ma wspanialy smak i chinczycy bardzo czesto ja uzywaja do slodkich przysmakow :)

Kochanka Dukana pisze...

Ciekawostka ;)

chantel pisze...

robiłam ciasto z fasolą, jest świetne :)
dzięki za dołączenie do akcji :)

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More