Składniki
- 4 łyżki płatków owsianych
- 3/4 szklanki mleka
Budyń:
- 1 żółtka
- 2/4 szklanki mleka
- łyżka skrobi kukurydzianej
- łyżeczka cynamonu
- aromat (np. waniliowy)
- słodzik/ cukier
- czekoladowe wafle - podpłomyki
* Płatki wrzucamy do garnuszka, zalewamy mlekiem i gotujemy.
* Skrobie rozprowadzamy w malej ilości mleka. Żółtko roztrzepujemy, dodajemy do reszty mleka i gotujemy. Kiedy mleko zacznie wrzeć wlewamy rozprowadzoną skrobie razem z cynamonem, aromatem i słodzikiem. Energicznie mieszamy. Kiedy składniki dokładnie się połączą dodajemy przygotowaną owsiankę. Przelewamy do miseczki. Posypujemy waflami czekoladowymi.
1 komentarze:
Fajna owsianka, takiej jeszcze nie jadłam :D
Prześlij komentarz