8 maja 2011

Pierś z indyka zapiekana w miodzie


Składniki:
- pierś z indyka
- 2 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy:
pieprz,
pierz cayenne,
oregano
cynamon
kardamon

Pierś dokładnie myjemy, osuszamy i doprawiamy zużywając 3/4 przypraw . Wyciskamy czosnek do miseczki z miodem i doprawiamy, dokładnie mieszamy i polewamy indyka. Wkładamy go do rękawa do pieczenia a następnie do brytfanny.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez około 35 minut.

3 komentarze:

Em. pisze...

Niby nie przepadam za miodem, ale myślę, że akurat tutaj delikatny posmak by mi nie przeszkadzał :)
Tak w ogóle świetny blog, pozdrawiam :)

Lekka pisze...

Zdrowa, chuda i zapewne super smaczna potrawa, a przy tym jaka uniwersalna, bo to i na ciepło można zaserwować i na zimno, i na obiad, i na kolację i na lunch i jako składową sałatki - może już skończę to wyliczanie, bo mi do wieczora zejdzie.;)

OSa pisze...

Ciekawe. Brzmi bardzo smacznie.

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More