25 marca 2011

Zupa owsiankowo-truskawkowa


Składniki:
- truskawki (200g)
- woda (400ml)
- słodzik/cukier
- goździk
- jogurt (3 łyżki)
- 4 łyżki płatków owsianych (górskich)

* Płatki owsiane zalewamy wodą, dodajemy truskawki, goździk, słodzik/cukier. Gotujemy- mieszając co chwilę. Kiedy płatki owsiane osiągną odpowiednią konsystencję, przelewamy do miseczki i dodajemy jogurt.

5 komentarze:

Dispersee pisze...

Widzę, że miałyśmy dzisiaj takie samo śniadanie:) Moje było b. dobre:)

Lekka pisze...

Jesteś jedyna znaną mi osobą, która z taka konsekwencją je na śniadanie owsiankę. I bardzo, ale to bardzo mi się to podoba.:)

Grażyna pisze...

Wygląda apetycznie. Uwielbiam owsianki na śniadanie :)

Obywatelka Matka pisze...

Owsianka często serwowana jest u mnie na śniadanie. Zawsze się sprawdza - jest sycąca i szybko się robi. A taka wersja..? Trzeba spróbować :)

Anonimowy pisze...

moj syn od stycznia je platki owsiane w roznych postaciach i schudl 30 kg:-)... ja niestety nie jestm na tyle konsekwentna, zeby codziennie jesc platki...

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More