Składniki:
- 6 łyżek otrąb
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- 2 łyżki mleka
- 1/2 opakowania drożdży instant
- 1 jajko
- szynka
- papryka
- riccota
- przecier pomidorowy
- oregano, sól, pieprz, papryka słodka
* Mleko delikatnie podgrzać. Do miski wsypać otręby, maizenę, drożdże, mleko i jajko. Dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.
Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia.Posmarować przecierem pomidorowym i dodać wszystkie pozostałe składniki.
* Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 20-25min
2 komentarze:
Pyszne, ale dietetycznie! Świetnie połączenie składników ;-)))
www.przysmakiewy.pl
uwielbiam dietetyczne zapiekanki, coś dla mnie :)
Prześlij komentarz