11 marca 2011

Zapiekanka cukiniowa 2

Składniki:
- cukinia
- chuda szynka
- serek wiejski
- ajwar
- papryczki chilli
- przyprawy
* Cukinie przekrajamy w poprzek, posypujemy przyprawami i kładziemy na rozgrzana patelnie- podsmażamy około minuty. Następnie smarujemy ajwarem, nakładamy serek wiejski i odrobinę papryczek chilli, kładziemy plaster szynki . Ponownie podsmażamy- aż do momentu aż serek zacznie się rozpuszczać
Najlepiej podawać na ciepło.

4 komentarze:

Dispersee pisze...

Musi być bardzo dobre, zresztą dla mnie cukinia właściwie pod każdą postacią, wymiennie z bakłażanem, jest pycha:) A zmieniając temat...co tak szalejesz z tymi tłami, co wejdę to jest inne:P

Marianna Hall pisze...

Jakoś nie mogę się zdecydować na żadne :)
Szukam chyba jakiejś wiosennej inspiracji. :D

Lekka pisze...

Dawno nie jadłam cukinii, tak się jakoś złożyło.:) Twoje łódeczki mnie ani chybi do niej zawiodą.
Zawiodą?
Co robią łódeczki?
Oprócz tego, że smakują?
Bo przecież nie wiozą.
Chyba się starzeję.
;)

Dan Kaplan pisze...

exipure consumer reviews Ada

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More