- 9 łyżek otrąb owsianych (mozna zmieszac tez z pszennymi)
- 2 jajka
- 1 serek wiejski lub twaróg (250g)
- 2 lyzki jogurtu naturalnego
- 1 cebula
- przyprawy (pieprz, papryka, czosnek- i wiele wiele innych- po prostu te ktore najbardziej lubimy)
* Cebule kroimy w kosteczk (cienkie i dosc male kawaleczki). Reszte skaldnikow mieszamy ze soba, i dodajemy poszatkowana cebule. Kladziemy na papier do pieczenia lub bezposrednio na blache.
* Wkladamy do nagrzanego piekarnika na 200stopni na okolo 25 minut.
6 komentarze:
Nie potrzeba żadnego proszku do pieczenia ani drożdży? Wygląda to super.
Nie trzeba :) Niedlugo bede probowala je robic z drozdzami - zobacze jaka roznica bedzie i zdam relacje :)
A może cebulka podsmażana?
Właśnie zajadam się bułeczkami! SĄ PRZEPYSZNE! Znacznie lepsze od chleba dukanowskiego.
Cebulke mozna podsmazyc ale ja osobiscie nigdy tego nie robie. Bardzo sie ciesze ze zmakuje! :)
moje uluuuuubione!!!!! jestem troche do nich uzalezniona :)
Prześlij komentarz