29 września 2011

Błyskawiczny mus śliwkowo-miodowy



Składniki:
- śliwki
- miód
- cynamon

  • Śliwki kroimy na pól i wyjmujemy pestki. 
  • Wrzucamy je do garnka i gotujemy. Co chwilę mieszamy. W razie potrzeby dolewamy trochę wody.
  •  Kiedy owoce puszczą sok i staną się miękkie dodajemy miód i cynamon i dalej gotujemy na małym gazie przez około 4 minuty.
  • Następnie zdejmujemy garnek z gazu, przelewamy mus do miski i czekamy do wystygnięcia (chociaż ja  zajadam się tym ciepłym...)

18 komentarze:

monami pisze...

wyobrażam sobie go owsiance... mmm...

Picali pisze...

Wygląda naprawdę smacznie, chyba się nawet pokuszę o zrobienie takiego. :)

agnieszka pisze...

Z dodatkiem pokruszonych zbożowych ciasteczek ... mmmm pycha!

punktransistor pisze...

a ja sobie wyobraziłam go z kaszką na mleku...:)

żenia pisze...

cynamon i śliwki... poezja:)

shaday pisze...

Pyszny, a co ważne, całkiem prosty w zrobieniu. Musi smakować genialnie na ciepłej owsiance czy kaszy... :)

goh. pisze...

ja też bym nie czekała aż ten mus ostygnie:) świetny pomysł!

Panna L pisze...

Taki mus z ryżem.. albo z ciepłą jaglanką.. pyszota.. <333

Papaya pisze...

Słodkiuchne pyszności <3 Uwielbiam takie musy na gorąco. mniam !

Kaś pisze...

polałam bym nim swoje dzisiejsze śniadaniowe naleśniki :)

magda k. pisze...

bardzo do mnie przemawia ten mus :)oj bardzo

burczymiwbrzuchu pisze...

3 proste składniki, a jakie cuda można stworzyć :)

mnemonique pisze...

wszystkie składniki uwielbiam, pyszota znaczy się!!!

Pozdrawiam
Monika

OwsianaKraina pisze...

Witaj,

powstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane' przepisy kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszej wspólnej Krainie Owsa - Owsiankowie!

Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)

Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsianakraina.blogspot.com

Z owsianym pozdrowieniem,
Grupa Owsiankowych Smakoszy

Forex pisze...

Świetny przepis!

Agata Ornafa pisze...

Szanowni Państwo!

Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

Ankieta dla autorów blogów kuliarnych: http://www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

Dziękuję za poświęcony czas,
Agata Ornafa.

ośrodki Kaszuby pisze...

Prosimy o kolejne przepisy :)

Anonimowy pisze...

Dzień dobry,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy.
Pozdrawiam serdecznie,
Magdalena P.

Prześlij komentarz

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More